Guebukanmonyet!

Happy New Year

Posted on: January 4, 2008

photo-003.jpg

“I tried to find Him on the Christian Cross, but He was not there; I went to the Temple of the Hindus and to the pagodas, but I could not find a trace of Him anywhere. I searched on the mountains and in the valley and across the deserts, but neither in the heights nor in the depths was I able to find Him. I went to the Kaaba in Mecca, but He was not there either. I questioned the scholars and the philosophers but He was beyond their understanding. I then looked into my heart and it was there where He dwelled that I saw Him; He is no where else to be found, for words are useless (specially sentences) and life defies definition.”

~ Jalal Uddin Rumi.

14 Responses to "Happy New Year"

Happy New Year to you too! And keep up the good work: original topics, thorough articles, stimulating opinions, intelligent reasoning and a rousing style.

As for the quotation: a really beautiful one. But I take the liberty to read “it” where the quote says “he”.

happy new year too…another year to live….another year get older….have a nice hard work…continuing our dreams again, may some of them come true amin.

thats why i like Jalal Uddin Rumi (tadinya aku pikir namanya Jalaluddin Rumi, hehheh)

aku suka pemikirannya dan pandangannya, walau belum tahu terlalu bnyk tentang dy

eniwei…met tahun baru Sa, dan semua yang merayakannya =)

Yeah, I can’t agree more. God and salvation come from within. Only within us we can find the Higher Power, not elsewhere. Well said, Tasa, oh well cited.

Thanks again for the cute Christmas and New Year card.🙂

Just wish that it would be a reminder for everyone (us all and specifically those elites who rule this country) that God isn’t too much far away in watching us…

Happy Blessed 2008, bro …🙂

hepi niu yer juga meskipun udah basi…
udah bikin resolusi tahun baru belum?
(menunggu post baru neh… hehehe…)

Kalo menurut gw sih malah ke manapun mata kita memandang kita akan melihat tanda atau jejak kekuasan-Nya. Keajaiban desain alam, desain makhluk hidup baik bentuk morfologi dan tingkah lakunya, baik itu hewan, tumbuhan, dan tentu manusia sendiri, menandakan betapa agung dan jeniusnya Sang Pencipta.

Misalnya keajaiban lebah madu yang membuat sarang berbentuk heksagonal dan mempunyai sudut 12 derajat (kalo ga salah) ke dalam agar madunya tidak tumpah. Bentuk heksagonal itu tersusun rapi yang membuat kita berpikir sepertinya lebah itu menyusunnya dari satu sisi ke sisi yang lain secara berurutan, padahal tidak. Sarang lebah dibuat dari tiap-tiap pojok secara bersamaan dan ajaibnya waktu di tengah-tengah bisa klop dan pas.

Contoh lain adalah binatang berang-berang yang bisa membuat bendungan dari ranting-ranting pohon. Siapakah yang mengajari mereka untuk membuatnya? Kok bisa-bisanya binatang membuat bendungan untuk memperkecil arus sungai yang tadinya sangat kuat. Dan yang membuat gw terkagum-kagum lagi yaitu ketika bendungan itu dibangun di sebuah sungai yang sangat luas. Dam itu mempunyai bentuk cekung sebagaimana dengan bentuk dam yang dibangun oleh seorang ahli fisika. Wow bener-bener deh, Subhanallah. Ada banyak artikel dan buku tentang keajaiban desain alam yang bisa dibaca atau download di http://www.harunyahya.com.

Throught the creations we can find His existence and His supreme creative power.

Maafkan gw yang punya pandangan berbeda ini. Met Tahun baru juga!
Areta, sama gw jg lagi nungguin …hehe.

HE is around us, in every breath of our life
Happy New Year🙂

Colson: Happy New Year 2008 for you. I completely agree with you in that.

Yonna: Thanks for the friendship and support, happy new year yah.

macan: Met tahun baru, ngerayain di mana?

Jen: Terima kasih kembali Mba. It’s such a bless to know you.

dodol: Kemane aje brur? Met tahun baru yah.

areta: Resolusi udah bikin dari kemaren2 sebelum tahun baru, hehe. Met tahun baru yah, terima kasih buat dukungannya. Kemana aja liburan?

Achmad: Happy New Year for you bro. Saya sangat setuju dengan Anda. Menurut Rumi, simbol-simbol keagamaan yang selalu dipuja-puja oleh umat manusia tidak serta merta akan memberikan jawaban akan arti spiritualitas bagi tiap manusia. Intinya adalah melihat ke dalam hati, maka apapun medianya entah itu simbol keagamaan atau bukan (seperti yang Anda contohkan) kita sebagai manusia masih dapat menemukan esensi dari nilai-nilai Tuhan di dunia ini. Thanks for sharing.

extremusmilitis: Happy New Year for you bro.

@Tasa
sama-sama, I’m thanking you too😀

Baru paham gw maksudnya, Thank juga Tasa.🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Read My Articles on

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

About Me

guebukanmonyet is Tasa Nugraza Barley. He's a free man with unique thoughts and dreams. He sees his life and this world differently from anyone else. That's because he knows what he wants; and for that reason he doesn't want to be the same. Read why he blogs, here.

Contact Me

guebukanmonyet@gmail.com

Categories

Copyright©2009

All articles and essays were written by guebukanmonyet. Before commenting remember that Life Accepts Differences.
%d bloggers like this: